08 Δεκεμβρίου 2014

Ο Valdes καλύτερος στην ιστορία της La Liga


Μπορεί η καριέρα του στη Βαρκελώνη να μην τελείωσε με τον τρόπο που θα άξιζε στην προσωπικότητα του ανδρός, μπορεί ακόμη και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές να μην έχει επανέλθει στην αγωνιστική δράση, ωστόσο οι διακρίσεις για τον Victor Valdes, συνεχίζονται.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του CIHFE (Κέντρο Ερευνών Στατιστικής και Ιστορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου), που αποτελεί επίσημο μέλος της IFFHS (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στατιστικής και Ιστορίας του Ποδοσφαίρου), ο Victor Valdes είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Την έρευνα επιμελήθηκε ο φοιτητής Vinaras Vidal del Blas, ο οποίος ανέλυσε στατιστικά 790 τερματοφύλακες, ξεκινώντας από το 1928.

Τα κριτήρια βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η τελική κατάταξη, ήταν o συνολικός αριθμός των γκολ που δέχθηκαν οι τερματοφύλακες, το σύνολο των αγώνων στους οποίους συμμετείχαν, τα τρόπαια Zamora και οι τίτλοι που κατέκτησαν κατά την διάρκεια της καριέρας τους καθώς και οι συνεχόμενες αγωνιστικές που διένυσαν χωρίς να δεχθούν γκολ.

Ο Valdes συγκέντρωσε τον χαμηλότερο συντελεστή γκολ (0,832 ανά αγώνα), 20 κερδισμένους τίτλους, 7 σερί αγωνιστικές χωρίς να δεχθεί γκολ και 5 τρόπαια Zamora, τα περισσότερα από καθέναν στην La Liga (μαζί με τον Antoni Ramallets) σε 387 εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα.

Στη σχετική λίστα, βρίσκουμε μόλις στην 20η θέση τον αγαπημένο των ελληνικών ΜΜΕ (και κατ' επέκταση και αγαπημένο των φιλάθλων) Iker Casillas, τρεις θέσεις πίσω από τον Andoni Zubizarreta.  Αναλυτικές πληροφορίες και ολόκληρη την έρευνα, μπορείτε να βρείτε σε ΑΥΤΟ το link, στο επίσημο site της CIHEFE

Με αφορμή τη νέα διάκριση του Valdes, θυμηθείτε ΕΔΩ το μεγάλο αφιέρωμα που κάναμε τον περασμένο Μάρτη, στον σπουδαιότερο τερματοφύλακα στην ιστορία του FC Barcelona.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου