05 Ιανουαρίου 2017

Ο σωματοφύλακας του Messi


Το 1984 οργάνωσε το πρώτο ριφιφί στην ιστορία της Ισπανίας ενώ λήστεψε περισσότερες από 150 τράπεζες σε ένα διάστημα 20 ετών. Χρήστης σκληρών ναρκωτικών για περισσότερο από 25 χρόνια, με τρεις διαφορετικές θητείες στη φυλακή, συγγραφέας πλέον πέντε βιβλίων, πατέρας δύο παιδιών και σωματοφύλακας διασημοτήτων, μεταξύ των οποίων ο Lionel Messi. Το 1989 διαγνώσθηκε με AIDS και του ανακοινώθηκε ότι έχει έναν ακόμη χρόνο ζωής. Χρόνια αργότερα χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση καθώς υπέφερε από καρκίνο στο συκώτι. O 57χρονος πλέον κύριος Daniel el Rojo, νίκησε εθισμούς και ασθένειες και ζει μια ήρεμη ζωή.

Θηριώδης, με ύψος 1.90 και βάρος 120 κιλά, αλλά μονίμως χαμογελαστός, ο Millionario της Βαρκελώνης υπήρξε ο φόβος και ο τρόμος των συστημάτων ασφαλείας στην Ισπανία, καθώς υπεξαίρεσε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τράπεζες, χωρίς κυριολεκτικά να ανοίξει μύτη. Ποτέ σε καμία ληστεία που οργάνωσε δεν υπήρξε ο παραμικρός τραυματισμός και αυτό ακριβώς αποδείχθηκε κομβικό για την μετέπειτα πορεία του.

Το 1993, διανύοντας την τρίτη του (και τελευταία όπως αποδείχθηκε) θητεία σε φυλακές, αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών. Δεν θα έκλεβε ξανά ενώ αποφάσισε να σταματήσει τα ναρκωτικά. Αποφυλακίστηκε και η πρώτη νόμιμη δουλειά που του προσφέρθηκε ήταν από εταιρία security, τις οποίες νωρίτερα και για μια εικοσαετία, είχε εκθέσει ανεπανόρθωτα. Στη συνέχεια τον προσέλαβε ως σωματοφύλακα ο (παλιός του γνώριμος) διάσημος Καταλανός τραγουδιστής Loquillo και έκτοτε η ζωή του άλλαξε ριζικά.

Από το 2006 έως και το 2008, υπήρξε σωματοφύλακας παικτών της Barcelona, όταν προπονητής ήταν ο Frank Rijkaard και πρόεδρος ο Joan Laporta. Αποσύρθηκε το 2009 καθώς η γυναίκα του εγκυμονούσε και αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογένεια του. Έχει δώσει αμέτρητες συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά δίκτυα και έντυπα μέσα, αλλά  αυτή που ξεχωρίζω είναι εκείνη που παραχώρησε το 2012 στην Gazzetta dello sport.

Οι Ιταλοί τον είχαν συναντήσει στο διαμέρισμα του, στα περίχωρα της Βαρκελώνης και ο Dani είχε αναφερθεί σε περιστατικά που βίωσε με παίκτες της Barca, επαινώντας τον Messi και αποφεύγοντας διακριτικά να μιλήσει ονομαστικά για πρόσωπα που τον είχαν…ταλαιπωρήσει.

Βρήκα πρόσφατα στο προσωπικό μου αρχείο το σχετικό απόσπασμα (που είχα μεταφράσει τότε για λογαριασμό του barcelonismo) και αποφάσισα ότι δικαιούται να έχει τον δικό του χώρο στους Balacticos. Ας δούμε λοιπόν τι λέει ο Dani el Rojo για την blaugrana διετία του.

«H Barcelona με προσέλαβε το 2006, όταν προπονητής ήταν ο Rijkaard. Στα καθήκοντα μου ήταν, μεταξύ άλλων, να παραλαμβάνω ποδοσφαιριστές της ομάδας από κέντρα διασκέδασης, όταν από το πολύ ποτό, δεν μπορούσαν να οδηγήσουν. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό συνέβαινε πολύ συχνά»

«Θυμάμαι ένα περιστατικό, όταν ένας ποδοσφαιριστής φωτογραφήθηκε σε παραπάνω από…προσωπικές στιγμές, μέσα στον prive χώρο ενός club. Έπρεπε να βρω το τηλέφωνο με το οποίο τραβήχτηκαν  οι φωτογραφίες και να φροντίσω να εξαφανιστούν.»

«Έχω δει τρελά πράγματα, τα περισσότερα τα κρατάω για μένα, ήταν μια περίεργη κατάσταση, αλλά τι να πεις στους παίκτες όταν ο Rijkaard δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα χαρακτηρίζαμε ως παράδειγμα σωστής συμπεριφοράς.»

«Η πρώτη μου συνάντηση με τον Messi, ήταν όταν έπρεπε να τον παραλάβω, μετά το τέλος μιας προπόνησης. Ο Leo ήταν πολύ ταπεινός και προσγειωμένος. Τον συνόδευα σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις της ομάδας. Όπου πηγαίναμε, καθόταν δίπλα μου και μιλούσε ελάχιστα. Έτσι, του εξομολογήθηκα όλα όσα είχα ζήσει. Το μόνο που τον ενδιέφερε, ήταν η προπόνηση και το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η ζωή του.»

«Μου ζητήθηκε να προστατεύω τον Messi. Ήταν σα να σου ζητάνε να προστατεύεις τον Ιησού Χριστό. Για την ακρίβεια, στη Βαρκελώνη είναι ο Χριστός ο ίδιος. Θυμάμαι πως του άρεσε πολύ να έχει επαφές με τον κόσμο. Όταν τον μετέφερα με το αυτοκίνητο για προπόνηση, μου ζητούσε να έχουμε συνέχεια τα παράθυρα ανοιχτά και σταματούσαμε για να υπογράφει αυτόγραφα και να συνομιλεί με τους φιλάθλους.»

«Το 2011, αποφάσισα να πάω σε έναν αγώνα στο Camp Nou, για να τον συναντήσω. Περίμενα στο πάρκινγκ για πολλή ώρα, καθώς ο Leo, φεύγει πάντα τελευταίος. Όταν τον είδα τελικά, συνοδευόταν από δύο πανέμορφες κοπέλες. Μου έκανε εντύπωση, καθώς ήξερα ότι έχει σχέση, αλλά σύντομα διαπίστωσα ότι επρόκειτο απλά για την κοπέλα του και την γυναίκα του Mascherano. Πήγαμε όλοι μαζί για φαγητό. Αργότερα, ο ίδιος με πήγε στο σπίτι μου, με το αυτοκίνητο του και κάθισα μάλιστα πίσω. Περάσαμε υπέροχα. Είναι μοναδική περίπτωση ανθρώπου.»

«Πλέον ζω ήσυχα, πίνω μόνο νερό, έχω ξεπεράσει τις ασθένειες μου, ψυχικές και σωματικές και ασχολούμαι με τα παιδιά μου. Τώρα πια, θα έλεγα ότι είμαι κι εγώ καλό παιδί».  

Τον Dani el Rojo μπορείτε να τον βρείτε στο Twitter ως @millionariorojo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου