07 Μαΐου 2008

Τέλος εποχής


Σαν να μην έφτανε το pasillo που στήθηκε πριν τη σέντρα δικαιωματικά, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης είναι και μαθηματικά πλέον πρωταθλήτρια Ισπανίας και με την διαφορά από την δεύτερη Villarreal στους 7 βαθμούς, η Barcelona έχασε με κάτω τα χέρια με το βαρύ 4-1, σε ένα clasico που είναι η ξεκάθαρη σφραγίδα του τέλους εποχής για σημαντικά πρόσωπα στη Βαρκελώνη.

«Μέρα ντροπής για τον σύλλογο» έγραψε σήμερα η SPORT «Ακόμη μια μαχαιριά στην πλάτη» συμπλήρωσε η Mundo Deportivo. Ο κόσμος στο Bernabeu φώναζε «Laporta μείνε» η MARCA έκανε πλάκα στους παίκτες της Barca την ώρα του pasillo. Και οι τρεις παίκτες που, ίσως ευθύνονται περισσότερο για την τωρινή κατάσταση της Barca, δηλαδή οι Etoo, Ronaldinho και Deco, δεν ήταν στον αγωνιστικό χώρο για να εισπράξουν το μερίδιο της ντροπής που τους αντιστοιχεί.

Ήταν όμως ο Puyol εκεί, ήταν ο Xavi, μερικά από τα παιδιά που δεν τους άξιζε να ζήσουν κάτι τέτοιο. Ο Rjikaard δεν εμπνέει, είναι πλέον φανερό, ακόμη και παίκτες υποδείγματα ηρεμίας, χάνουν πλέον την ψυχραιμία τους και αποβάλλονται, όπως συνέβη χθες με τον Xavi.

Oι blaugrana έχαναν με 2-0 στο 20’, στο 79’ ο Nistelrooy πέτυχε το 4-0 και το γκολ της τιμής για τους Καταλανούς ήρθε από τον Henry σχεδόν με τη λήξη, σε μια χρόνια που και ο ίδιος ο Γάλλος θα την φανταζόταν πολύ διαφορετική.

Ο Robben έκανε ό,τι ήθελε τον Zambrotta, λύσεις από τον πάγκο δεν υπάρχουν, ο Gudjohnsen ξεκίνησε στο κέντρο για να γίνει αλλαγή στο 24’, ο Messi πάλευε μόνος του μπροστά, η κατάσταση στη Barca είναι σχεδόν θλιβερή και αν δεν υπήρχαν οι Puyol και Valdes, το σκορ θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις ευτελισμού.

Η ώρα των αποφάσεων έχει έρθει. Αν αυτό το καλοκαίρι το μαχαίρι δεν μπει στο κόκαλο, η Barcelona θα συνεχίσει να ζει με τις αναμνήσεις του 2006 στο Παρίσι. Ο Rjikaard προσέφερε πολλά στον σύλλογο, αλλά ήρθε η ώρα να αποχωρήσει, μαζί με παίκτες που πριν από λίγο καιρό έμοιαζαν untouchables


Ο Laporta έχει μόνον έναν δρόμο μπροστά του, αν δεν θέλει κι αυτός να αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Και αυτός είναι ο δρόμος της ρήξης. Οι οπαδοί της Μαδρίτης φώναζαν προχθές ειρωνικά συνθήματα υπέρ της παραμονής του στην προεδρία της Barcelona. Αν θα τους βγει σε καλό ή όχι, μένει να αποδειχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου